Μουριά και τα οφέλη της

Οι καρποί της μουριάς καταναλώνονται από την αρχαιότητα. Η επιστήμη διακρίνει περίπου 16 είδη μουριάς, τα οποία διανέμονται κυρίως στη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, καθώς και σε χώρες της Αφρικής και της Βόρειας Αμερικής.

Περιέχει μια σειρά από βιταμίνες, όπως A, B, C, E, K, καθώς και θρεπτικά συστατικά, όπως κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, σελήνιο, νάτριο, φώσφορο, μαγνήσιο, κ.λπ.

Οι γιατροί συμβουλεύουν τη χρήση μουριάς για μεταβολικές διαταραχές, καρδιακές και νεφρικές παθήσεις, οίδημα, αναιμία και προστατίτιδα.

Ο χυμός μουριάς βοηθά στην στοματίτιδα και τις παθήσεις του λαιμού, και το έγχυμα μουριάς βοηθά στην κόπωση και την αϋπνία.

Τα μούρα έχουν αρκετά χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και χρησιμοποιούνται ευρέως στην παρασκευή μαρμελάδων, κομπόστας, ζελέ, επιδορπίων και πίτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *